Nyheter

 

2021-04-30

Ledig plats för träning/tävling, försäljning

Då mina två 4-åringar snart ska på sommarvila har jag plats för en till häst i träning/tävling, försäljning. Jag är yrkesverksam och godkänd för att få tävla! Samarbete med uppfödare/hästägare är också av intresse. Vi har ett nybyggt stall med trevliga boxar, daglig utevistelse i stora hagar och ridbana. Jag har själv ridit upp till 145-hoppning och årgångschampionat såsom Falsterbo/Breeders/Elmia. Mycket noggrann med träningsupplägg och markarbete!

Kontakt: 0707224677 för mer info!

2021-04-19

gusti vinst 130

Äntligen fick vi komma ut och tävla! Gusti gör första starten på topp och vinner sin klass 130. Jätteroligt! Tora var med och gick 110 felfritt och ett nerslag i 120. Dino gick 120 och blev 3a. Tantbrun gick 130 och fick ett nerslag. Man känner sig lite ringrostig men det är bara att tävla på nu så släpper det. Hoppas vi kan få en lite längre säsong nu utan avbrott. Nästa helg tävlar vi igen! 🙂

Här är Gustis vinstrunda, han är till salu! 

2021-04-07

hoppning hemma

Hästarna tränar på här hemma, nästa vecka får vi äntligen börja tävla igen och alla känns i väldigt fin form. Ska även åka iväg och träna bana i början av veckan då vi inte varit iväg på länge. Roligt att allt drar igång igen!

Två filmer från hoppningen häromveckan. Gusti och Tora, båda superfina hästar som är till salu! 

2021-03-07

Gusti ute på annons

Gusti ska säljas och finns ute på annons. En fantastisk häst som är snäll och trevlig i ridning och hantering. Ett scoop och mod i hoppningen, finns mycket potential kvar. Frisk och sund, röntgad UA.

https://hastnet.se/sv/annons/storhoppande-valack-1557714

2021-03-07

Tävlingsuppehåll...

Då blir det tävlingsuppehåll här under mars månad och kommande planerade tävlingar är inställda. Denna gång inte pga corona utan hästviruset EHV-1. Vi får kämpa på här hemma och träna på. Mina två 4-åringar har fått börja jobba igen efter en vintervila. Nu ska de jobbas fram till sommarbetet och jag tror och hoppas det kommer utvecklas mycket under våren. Båda två har fantastiska psyken. Två språng från igår på Hjärtat som hoppade lite för första gången sen vilan.

 

2021-02-21

Tävling i Borås

Idag har vi varit iväg och tävlat i Borås. Tantbrun, Gusti och Tora var med. Tora gick en felfri runda men sen fick vi mest 4-fels rundor. Hästarna känns fina och det är kul att äntligen vara igång. Hästarna gick 110-130-klasser. Nästa tävling blir i Ljungby v.10.

2021-02-13

årets första tävling

Då har vi varit iväg och tävlat i Grevagården i -20 grader, brrrr. Hästarna som var med var Tora, Gusti och Quicksilver. Tora hoppade felfritt i båda klasser, Gusti tog en femteplats i sin klass och Quicksilver hoppade en felfri runda. En bra start på säsongen.

 

2021-01-28

Banträning

I helgen har Gusti, Dino, Quicksilver och Tora varit iväg och tränat bana. Alla hoppade superfint och känns väldigt fräscha. Nästa helg ska vi iväg igen och sen är vi redo för årets första tävling. På filmen är några språng på Gusti från helgen.

2021-01-28

Godkänd för att börja tävla

Äntligen lite roliga besked och det är att jag är godkänd för att få börja tävla. Det känns riktigt kul och jag har ett gäng hästar som behöver komma ut och tävla. Senaste tävlingen vi gjorde var i oktober. 

I stallet har jag nu 7 hästar från 4-års ålder och jag har kunnat lägga mycket tid på alla. Det ska bli riktigt kul att se om jobbet vi gjort hemma kommer ge resultat på tävling. Årets första tävling blir v.6 på Grevagården. Då är det 5 hästar som ska starta 1m-130-klasser.

 

Manchester häromdagen.

2021-01-14

nyblivna 4-åringar

Stallets två nyblivna 4-åringar. Hjärtat och Manchester. Hjärtat har hoppats in de senaste veckorna och känns väldigt stabil på hinder, så hon har vintervila just nu. Manchester ligger lite efter och har precis påbörjat inhoppningen. Han blev inriden för bara några veckor sen så för honom väntar mer jobb innan har får en paus. 

2020-12-14

två nya hästar i stallet

Två nya hästar har flyttat in i stallet. Förra veckan kom Tora, 8-årigt sto e. Tornesch – Voltaire. Hon har gått upp till 140 och ska vara här för träning/tävling och senare försäljning. Ägs av Evelina Ekman Gustavsson. Jättekul och spännande, tack för förtroendet att rida din fina häst!

Idag hämtade jag hem min nya häst som gick igenom besiktningen. Manchester är en 3årig valack e. Insider VDL – Plot blue. Han är nyligen inriden och väldigt grön. Men han verkar vara en väldigt cool kille som är lätt att arbeta med. Ska bli spännande att utveckla honom. Tack till Amanda Gullström för förtroendet att köpa honom!

2020-11-19

Ledig plats i stallet

Eftersom Karla är såld har jag en ledig plats i stallet för träning, tävling, utbildning och/eller försäljning. Kontakta vid intresse på 0707224677.

2020-11-11

Karla såld

Igår gick Karla igenom besiktningen och flyttade till sitt nya hem. Hon hamnade hos en tjej som ska gå över från ponny till storhäst. Det blir hon perfekt till. Önskar dom all lycka till.

Karla köptes för ett år sedan. Hon hade då fått en längre vila pga att ryttaren slutat rida. Jag fick då börja om på nytt med inridning. Följt därefter en massa utbildning och så snart vi kunde komma ut på tävlingar efter sommaren så hoppade hon nästan bara felfria rundor upp till 120. Väldigt rolig häst att tävla och blir nog en snabb häst som plockar många rosetter på tävlingsbanan i framtiden.

2020-11-01

tävlingsuppehåll

Mina sista planerade tävlingar för året blev tyvärr inställda. Känns inte lika jobbigt som i våras då det ändå var i slutet på säsongen. Vi får ta en lite tidigare vinterpaus än vanligt.

 

2020-10-28

talangfull unghäst

Jag och Quins Diamond har blivit uttagna till träning för Henrik Ankarcrona på Flyinge nästa vecka. Väldigt roligt och inspirerande, ser mycket fram emot denna träning.

 

2020-10-19

tävling på jfk

I helgen har det varit tävling på JFK fredag, lördag och söndag. Fem hästar har hoppat, Karla, Quicksilver, Paddan, Gusti och Tantbrun. Alla hästar har gått jättefint och hoppat många felfria rundor. Karla gjorde sin första avd. A start i 110 och blev 5a, sen debuterade hon 120 och var felfri, avslutade med en felfri 115. Tantbrun gick två stycken 130, var felfri i båda och avslutade med en snabb runda som gav en 6:de plats. Paddan gick 120 och 125, var felfri i båda och blev 4a i 125. Gusti hoppade gick två stycken 130 och var placerad i första och ett ner i andra. Quicksilver har gått 110 två dagar med ett nerslag, sista dagen i 115 var vi först ut men fick startsignal direkt och ingen tid på banan att förbereda oss, så varken hästen eller ryttaren var igång. Så det rundan får vi bara släppa och ta nya tag. Han har gjort jättefina rundor och utvecklas hela tiden. 

Nu är det bara 2-3 tävlingar kvar för året innan vi tar lite paus. Några rundor från helgen. 

 

2020-10-04

breeders trophy

Quins Diamond tog sig till final och slutade 11 totalt på Breeders Trophy för 6-åriga hästar. Jag är riktigt nöjd över hur han hoppade sista dagen. Han är en stor häst som inte riktigt har full koll på sin kropp ännu. Nu fortsätter träningen ett par veckor till innan han får en paus i träningen i vinter.

 

2020-09-13

Första inomhustävlingen

Efter en kort utomhussäsongen fick hästarna göra sin första inomhus i helgen. Första gänget gick i Ljungby. Dino visade fin form och var felfri i båda sina klasser. Tantbrun och Gusti gick med ett nerslag var. Dagen efter var det dags för det lite yngre gänget på JFK. Karla och Quicksilver gick bra och avslutade helgen med att vara felfria i 110.