Nyheter

 

2023-03-31

sista mars

Sista mars och tävlingarna är igång. Dock syns det inte ute då vi fått väldigt mycket snö inatt. En lång, seg vinter. Extra jobbigt för mig som inte har ridhus. Men jag försöker träna på så gott det går. 

Stallet är fullt med hästar, har tre 3-åringar och tre 4-åringar i träning, sen fem egna hästar. Två 5-åringar, två 6-åringar och Dino som är 9år. Det är roligt! De som tävlat har börjat säsongen väldigt bra. 6-åriga Hjärtat gick meeting i Kungsbacka och var felfri i alla starter, placerad sista dagen i sin första avd A. Dino gick i Grevagården senast och var felfri och placerad i 1,30. 5-åriga Lycka debuterade 110 felfritt förra helgen. Här kommer några tävlingsfilmer.

2023-02-06

2023's tävlingssäsong igång

I lördags gjorde vi årets första tävling, skulle startat två 5-åringar men den ena hade en blind vargtand som kommit fram på tandkollen så hon kan just nu inte gå med bett. Lite synd. Men Hilton fick jag med till tävlingen. Jag hade förväntat mig en ganska spänd häst då har var rätt spänd i höstas, men han gav en fantastisk känsla. Mycket mer mogen och lugn. Ett nerslag i varje klass men bjöd på många fina språng. Känns väldigt bra inför vårsäsongen. Nästa tävling för dom blir i mars då det inte är så mycket i februari. Planerar att komma iväg och träna bana istället.

Till helgen är det Dino som får göra sin första start i Borås, rider 1,30. Vi tog av han skorna precis innan jul så det blir första starten utan skor, får se hur det känns. Än så länge känns allt bra. De andra hästarna jobbar på i veckan, Hjärtat och Manchester (6-åringarna) börjar komma igång. Nästa vecka börjar min C-tränarutbildning så det blir väldigt roligt att äntligen komma igång med den. Allt har varit väldigt framskjutet pga coronan som varit de senaste åren.

Hilton från helgen!

 

2023-02-01

1 februari

Då var februari här och alla hästarna börjar komma igång. Till helgen är det dags för årets första tävling. I helgen var vi iväg och tränade bana för att få lite språng i kroppen innan tävlingarna. För unghästarna är det bra att komma iväg hemifrån innan tävling också. Dino som är min äldsta häst har hållts igång under vintern, lite lättare vissa perioder och ingen hoppning. Men har lagt väldigt mycket tid på markarbetet och även tränat dressyr ett par gånger vilket har gett fina resultat.  

Har en fin 4åring här som kom i december, precis inriden då. Han är e. Crusador Ice, lite mindre modell. Precis börjat hoppa under ryttare. Han ska säljas framöver. Till våren kommer även 2-3 hästar till, vilket blir roligt. Sen har jag mina egna som ska ut och tävla och matchas mot Falsterbo, två 5åringar och två 6åringar. Någon måste också säljas. Blir en spännande vår.

Här nedan en av mina fina 5åringar e. Hip hop. En riktigt fin häst att sitta på, enorm galopp med tryck i för den lilla kroppen. Lätt från backen. Spännande att se hur han kommer utvecklas i vår.

2022-11-21

november

Mycket har hänt under sommaren och hösten som gått.

I somras red jag Falsterbo på Hjärtat i 5-årsklassen. Hon gick klockrent och hoppade felfritt i finalen på stora gräsbanan. Slutade 9a efter omhoppning av över 100 starter. Fantastisk upplevelse tack vare en ännu fantastisk avkomma från vårt avelsto Tess.

Dino har gjort fina resultat under hösten. Han gick lite lugnare i början av året men har fått hoppa lite större i höst vilket han gjort på ett jättebra sätt. Felfri och placerad i 1,35 och 1,40 A:1a på Breeders i Riders cup gold. 6a i 1,35 på Elmia i stort startfält. 6a 1,35 på Grevagården under SM-veckan. Manchester har gått felfria rundor i 1,20 klasser och kvalade till Elmia. Jag valde dock att inte starta där då han inte riktigt kändes i form. 4-åringarna Lycka och Hilton har tävlingsdebuterat under hösten och gjort det jättebra. Lycka var felfri i samtliga starter och gjorde även ett Breeders-kval. Nu har de lite vila innan de ska igång igen och matchas mot Falsterbo nästa vår. Helix (5år e. Harvy – Cardento) har lämnat stallet då min delägare köpt ut mig och jag får nu fortsätta följa honom från marken som tränare istället. Jätteroligt. En häst som behöver mer tid, men det kommer nog bli bra i framtiden. Han har så otroligt lätt för sig.

Ett par hästar har även varit här för träning vilket är jätteroligt. Just nu har jag en jättefin 5åring e. Corland – Indoctro på försäljning. Lite grön men har precis debuterat 110. Med mer utbildning kommer det bli en jättefin häst för framtiden. 

Mer som hänt, jag och hjärtat blev uttagna till att få träna för Rolf-Göran två dagar i Strömsholm. Tack till Ridsportsförbundet för denna möjlighet! Vi har fått ett fint stoföl e. Diamantino VDL och Tess är även dräktig igen med Heartbeat. Det gick väldigt trögt i år så till slut fick vi byta hingst till en vi visste att det funkar med. Men då hade precis helsyskonet blivit placerad i Falsterbo så det kändes som ett bra väl ändå!

Nu har några hästar varit på vetcheck vilket gick fint, så nu väntar lite lugnare period för unghästarna och sen vinterträning. Dino som är den enda ”vuxna” hästen på gården får fortsätta träna på och kanske blir det en till tävling innan året är slut. Här kommer lite bilder från de senaste månaderna.

2022-06-07

hästar på bete

Sommaren är här, det har varit en hektisk vår. Många hästar som har behövt att komma ut och tävla. Nu är det lugnare då ett par hästar åkt på bete.

Jag har haft tre 5-åringar som har tävlat på i vår. Alla har utvecklats jättefint. Quins Heart ”Hjärtat” har varit väl framme och gått felfria rundor 1,20. Kvalad till Falsterbo/Breeders och Elmia. Manchester har gjort många felfria rundor upp till 1,10 och gjort det med gott självförtroende. I början av året var han extremt försiktig och lite osäker men har verkligen utvecklats jättefint. Nu är han på bete. Helix som aldrig varit iväg innan detta år har hunnit med ett par tävlingar och avslutade vårsäsongen med en felfri runda i 110. Han har varit lite spänd på tävling och saknar en hel del styrka så det var roligt att han avslutade med en fin runda med fin hoppning. Nu ska han få vila några veckor och så jobbar vi vidare i höst.

4-åringarna Hilton och Lycka har jobbat på hemma, fått stärka sig i markarbetet och fortsätta utveckla hoppningen. Vi har även varit iväg och hoppat på annat ställe vilket de gjorde väldigt bra. Nu är även dom på bete och i höst är målet att rida Breeders.

Dino och Tantbrun som går lite större klasser har gått ett par tävlingar. Vi har varit på meeting i Västervik och hoppat lite större. Tantbrun gjorde två fina rundor i 1,40 med ett nerslag. Dino var 3a placerad i 1,30. I Mantorp var Tantbrun placerad i 1,40. I helgen gick Dino en felfri runda och placering. Nästa tävling för dom blir en dag i Växjö nästa helg där de ska gå 1,30-1,40. 

2022-03-23

3-dagars tävling

En månad sen jag skrev här, vi har hunnit med några tävlingar. Jag har två olika gäng nu som tävlar. Dino och Tantbrun som går lite större tävlingar och sen tre 5åringar som går mindre tävlingar. I helgen som var har vi varit iväg tre dagar. Två dagar i Grevagården och en dag i Mariestad. I Grevagården gick Dino och Tantbrun, Tantbrun gick väldigt bra. Placerad i 1,35 och ett nerslag i 1,40, årets första lite större klass. Kändes väldigt bra. Dino gick oxå bra men jag gjorde en dålig runda första dagen, så valde att rida 1,30 andra dagen istället för 1,40. Den rundan kändes bra.

På söndagen var vi i Mariestad med 5åringarna. Där lyckades vi med 100% felfritt i sex rundor. Helix gjorde sin första tävling i livet och skötte sig jättebra. Manchester gjorde två fina rundor, kändes väldigt enkelt. Hjärtat hoppade 1.00 och debuterade 110 felfritt. Roligt! Nästa helg ska de tävla igen i Falbygdens.

Helix från tävlingen. Han köpte vi i januari och då hade han aldrig varit iväg. Han har gjort en fin utveckling hittills. Ska bli roligt att se hur han utvecklas i år, hoppar otroligt lätt med mycket scoop.

2022-02-25

tränar på för fullt

Februari snart över och våren närmar sig. Hästarna börjar komma igång mer och mer och vi har även gjort några tävlingar. Dino och Tantbrun gick i Borås med ett nerslag första dagen och sen felfria och placerade andra. Jätteroligt. Nästa tävling för dom blir oxå i Borås (nästa helg) och sen Grevagården därefter, då planerar jag att rida lite större klasser.

Manchester har gjort sin första tävling, felfri i 90cm. Nästa helg är det tävling för han igen. Då ska även Hjärtat starta som kommit igång igen. Helix, nyaste hästen har börjat komma igång och varit iväg på två träningar. Momentet att åka och ridas på nya ställen behöver han träna lite mer på men hoppningen är inga problem. Så några utflykter till får han göra innan han är redo för sin tävlingsdebut.

En 5åring har kommit hit för utbildning en tid och denna vecka har jag även haft en elevs ponny här för lite trim. Så 8 hästar i träning denna vecka. Så snart våren kommit ska mina två 4åringar igång, det längtar jag till.

Våran åring, hingst e. El Barone – Quite Easy har nu flyttat till en lösdrift med jämnåriga hästar. Där får han gå och växa tills det är dax för inridning. Hans mamma Tess är dräktig med Diamantino som väntas komma i vår.

2022-01-26

snart årets första tävling

Nu är hästarna igång och ett par är redo för årets första tävling. Dino och Tantbrun kommer att göra en start nästa helg och därefter är det Borås. Manchester 5år är redo för att göra en tävling nästa helg. Hjärtat 5år sattes precis igång och kommer göra sin första tävling om några veckor. Sen har en ny häst flyttat in, en grön 5åring e. Harvy – Cardento som jag köpt med en delägare. Han är riden men inte varit iväg något, hoppat lite hemma. Så nu håller jag på att sätter igång han och sen får vi se när han är redo för sin första tävling. Verkar väldigt cool och trevlig att arbeta med.

Sen har jag två 4-åringar som fortfarande vilar. Kommer att sättas igång om någon månad. 

Igår var vi iväg och tränade hos Victoria med Dino och Manchester. De kändes väldigt fina. Manchester är en stor häst som inte tränats så mycket ännu, väldigt svag i markarbetet men hoppar otroligt väl. Blir spännande med honom. Dino hoppar väldigt bra, vi håller på att kommer igång och har inte hoppat så mycket än. Här är några språng från träningen. 

2022-01-10

2022

Då var det nytt år, jag är äntligen igång igen efter mitt brutna finger. Ett par hästar är ig¨ång och några har fortfarande vintervila ett tag till. Här kommer lite filmer och bilder på hästarna.

Manchester några språng hemma. Han har äntligen kommit igång efter en höst med vila. Väldigt svag i markarbetet så där ligger stort fokus just nu, men har ett enormt tryck i sin hoppning. Blir en spännande vår med honom. 

 

Här är en 6åring som är på träning och ska säljas. Lite känslig häst men väldigt fin att rida. 

En 3åring e. Mr Vain som varit här på inridning. Jättetrevlig. Har nu åkt hem på lite vila men kommer tillbaka till våren för mer träning.

Dino är nu 8år och det ska bli ett spännande år med honom, förhoppningsvis kan han debutera svår hoppning. Tantbrun tränas för fullt och jag lägger stor vikt på markarbetet nu under vintern för att förhoppningsvis kunna rida felfritt i 1,45 i år. Ser mycket fram emot tävlingssäsongen då jag har ett stort gäng fina hästar. I veckan kanske det kommer en ny häst som jag köpt, men mer om det när den står i stallet. Spännande!

2021-12-01

slut på säsongen

1,5 månad sen jag uppdaterade här, mycket har hänt. Elmia fick avsluta tävlingssäsongen. Båda mina hästar gick final. Dino gick en förklass 135 och var felfri, placerad. I kval 1 så var han även där felfri och kvalade final. Jättekul. Finalen gick helt okej, det var tufft. Vi rev två hinder. Så ingen omhoppning för oss. Tantbrun gick med 4 fel både i kvalet och finalen. Nöjd med det då vi inte har tävlat så mycket som vi behövt göra inomhus innan Elmia. Nu har båda haft en lite lugnare period och ska snart sättas igång för att vara redo för 2022 tävlingssäsong. Bilder och filmer från Elmia.

Efter Elmia har jag kunnat lägga all fokus på 3åringarna. Lycka och Hilton fattade snabbt vad hoppning innebar och är nu klara för vintervila igen. Hoppade olika typer av hinder på ett okomplicerat sätt. Nu får man tålmodigt vänta till våren då de ska igång igen och matchas mot Breeders Trophy. Några språng på dom nedan.

Jag har även haft en 3åring på inhoppning e. Emmerton. Väldigt trevlig och okomplicerad. Tyvärr hann vi inte hoppa så många gånger som tänkt, men det han hoppade gjorde han väldigt enkelt. Här är lite galopp och några språng på han.

Just nu är jag tyvärr gipsad pga ett brutet finger, så ingen ridning på 3  veckor…. Väntar på att en 2,5åring ska komma för inridning och att 5åriga Blazi ska komma tillbaka när jag kan rida igen. Tur att jag hunnit hoppa in mina 3åringar och att det inte är några tävlingar kvar. 

Långt inlägg, får uppdatera lite oftare framöver.

2021-10-16

5a på breeders

En månad sen jag uppdaterade här, mycket har hänt! Kan börja med att skriva att det gick jättebra på Breeders med Dino. Han tävlade i 7års-klassen. Han hoppade super hela helgen. I finalen gick han felfritt i 1,40, det tuffaste han gått men han gjorde det väldigt lätt. Vidare till omhoppning där vi rev ett och slutade 5a totalt. Dino är en väldigt stor häst och är inte riktigt stark nog att gå snabbt mot klockan än. Vi gjorde så gott vi kunde och jag är jättenöjd. Känns väldigt lovande inför framtiden, han är som sagt stor och behöver mycket tid. Han blir bara bättre och bättre ju äldre han blir. Nästa och sista tävlingen för i år blir Elmia för honom, jätteroligt och är taggad. Han har fått ta det lugnt denna vecka, sen ska vi börja förbereda oss inför Elmia. Bilder och film från finalen nedan.

 

Dinos lillasyster Hjärtat gick breederskval för 4åringar i Borås. Hon överraskade oss med jättefin hoppning första dagen, fick näst högst poäng. Andra dagen var hon tyvärr lite mattare så poängen blev lite sämre och tyvärr precis utanför finalplats till Flyinge… Lite trist att hon aldrig fick åka med men ser så mycket fram emot nästa år med henne. Hon är fantastisk. Hon tävlar inget mer i år eftersom vi inte har något mål. Jag gillar inte att tävla de unga hästarna ”bara för att” utan då är det bättre att träna på hemma och fortsätta utveckla henne. Om några veckor väntar vintervila för henne. Film från Borås.

I stallet har det hänt lite oxå. Paddan är såld till en av mina elever. Jätteroligt att få fortsätta följa han på nära håll, han kommer nu gå som childrens-häst. Det blir han perfekt som då han är helt okomplicerad i allt och väldigt välriden och enkel. En 5åring har flyttat hit för träning och utbildning, red in han för två år sedan och har sen haft han här i perioder.

Mina 3åringar Hilton och Lycka har jag äntligen kunnat börja jobba med. 7 veckor ska de tränas och hoppas in under tiden, gillar dom jättemycket! Tantbrun tränar på och imorgon ska vi hoppa en klass på JFK, det blir sista starten innan Elmia för henne. Där går hon en 1,40 tour som vi har kvalat till genom att samla poäng under sommaren/hösten. Roligt!!

2021-09-08

tävlingsdebut för manchester

Idag har vi varit iväg och tävlat en liten klass med Manchester. Det var hans första tävling i livet. Han var väldigt cool i alla moment och hoppade runt okomplicerat inne på banan. Har tappat en del styrka då han blev sjuk på betet av en fästing. Så blir mycket jobb nu i höst att komma tillbaka och bygga muskler igen. Han är även en ganska stor häst med stor galopp som kommer behöva mycket tid, men har en fantastisk inställning, fint språng och balanserad galopp. 

2021-09-07

ny häst

Idag har 3åriga Hilton flyttat in i stallet. Jag har köpt honom tillsammans med pappa. Han är e. Hip hop – Cabrio vd heffinck. Kommer ur starkt möderne. Inriden och nu väntar inhoppning i höst. Verkar jättetrevlig och cool, ska bli spännande att utbilda honom!

2021-09-06

kvalad till elmia

I helgen har vi varit och tävlat i Norrköping med Dino och Tantbrun. Det har varit tuffa banor men utvecklande. Dino har gått jättebra, felfri 1,30, felfri 1,40 och därmed kvalad till Elmia. Sista dagen ett nerslag i 1,30, lite trött tror jag. Tantbrun har hoppat fint men inte vår helg, gick en jättebra runda i 1,45 med två nerslag. Miss av mig på en båge och sen ett följdfel. Det var sista utomhus för dom, v.37 gör vi första inomhus. 

Manchester är igång och ska göra sin tävlingsdebut på onsdag, det blir sista tävlingen utomhus för säsongen. Han hoppar en 80cm. Ska bli roligt!

2021-09-01

champion of the youngsters

Då var youngster över, med mig hade jag Hjärtat 4år och Dino 7år. 

Hjärtat gjorde sin andra tävling någonsin och skötte sig exemplarisk. Youngster är en stor tävling med mycket hästar, tittiga hinder, tält runt banan osv… men hon tog allt med ro, som hon inte gjort annat innan. Dessutom hoppade hon bara bättre och bättre under helgen och det var väldigt utvecklande för henne att tävla där. Känns som hon började fatta lite vad hoppning och tävling handlar om. Första dagen var hon felfri, andra dagen missbedömde jag en båge där vi inte räckte fram och rev då grovt. Därför blev det b-final för henne men där hoppade hon felfritt. Jättenöjd med henne och v.38 satsar vi på att rida breederskval i Borås!

Dino var oxå väldigt fin, första dagen felfri och placerad i ett starkt startfält. Andra dagen fick vi tyvärr både a och b hindret ner i kombinationen då vi inte kom helt optimalt in… därför blev vi första utanför till final. I b-finalen var han jättefin och jag red på i omhoppningen, lite stark mot slutet och mot sista räcke fick jag inte tillbaka han och vi rev den. Inte riktigt vår helg men utvecklande för oss!

Två filmer från helgen!

 

2021-08-20

lycka f

Här är min nya häst, 3år e. Cristallo – Heartbeat. Kommer ur starkt möderne, mormorn har lämnat flertalet svårklasshästar. Igår tog jag henne på banan och löshoppade lite enkelt, gjorde hon jättefint. Hon har en jättefin och bärig galopp och landar i fin balans efter hindren. Jag kommer sätta igång henne så snart det lugnar ner sig med hästar och tävlingar här hemma. Då ska hon ridas i ca 7 veckor och hoppas in, sen lite vinterlov innan hon förberedes inför nästa år som 4åring. Här är ett språng när vi löshoppade lite enkelt.

2021-08-14

tävlingsdebuten avklarad

Idag debuterade Hjärtat på tävling, felfri 80cm och ett nerslag 90cm. Jätteduktig och helt avspänd i alla moment. Trevlig känsla inne på banan. Roligt att få debutera vår andra uppfödning på tävling. Båda har fantastiska psyken. Nu väntar nästa uppgift, youngster v.34.

2021-08-09

dino klar för breeders

Nu var det en månad sen jag uppdaterade här, mycket har hänt. Kan börja med att säga att jag köpt mig en ny häst, en 3åring. Ett sto e. Cristallo – Heartbeat, kommer ur starkt möderne. Mormorn har lämnat flertalet svårklass-hästar. Är inriden och i höst ska jag hoppa in henne. Har även hittat en till 3åring som jag ska köpa så snart den blivit besiktigad. 

Mina två 4åringarna är igång och ska tävlingsdebutera till helgen. Känns allt bra då så är tanken att de ska gå Youngster i Grevagården v.34. Här kommer några språng från senaste träningarna. Manchester när vi var hos Victoria och tränade och Hjärtat när vi hoppade hemma förra veckan.

 

Har hunnit med att tävla två tävlingar. Först var vi på Göteborg Horse Park och tävlade med Tantbrun och Dino. Tantbrun blev 2a i 1,35 första dagen och i 1,45 andra dagen så rev vi de två sista hindren…. Annars en bra runda. Dino hoppade inte så mycket, underlaget på framhoppningen var extremt djupt till hans klass och han snubblade till. Därefter var han sig inte lik. Jag hoppade några språng inne på banan sen utgick jag. Startade inte han mer efter det. När vi kom hem sen har han känts och varit okej, tack och lov!

Nu är jag precis hemkommen från Henriksdal där vi tävlade tors-sön. Första gången jag är där och tävlar och det var väldigt trevligt. Nästan bara väldigt duktiga och rutinerade ryttare där vilket är väldigt inspirerande. Innan min sista klass igår gick en 1,50 som vi kollade på, roligt! För mig och mina hästar har det gått väldigt bra. Tantbrun och Dino var med. Första dagen gick båda 1,30, Tantbrun vann!! och Dino blev 4a. Andra dagen gick Tantbrun 1,45 och vi gjorde en väldigt bra runda. Rev C-hindret ut ur kombinationen och sen gjorde jag en stor miss på nästsista så 4+4 fel (totalfel) och i klassen var det bara tre nollor… Med bara toppryttare. Nöjd! Dino gick 1,35 och rev tre hinder…. 8+4 fel (totalfel). Han är fortfarande väldigt ojämn från start till start, hoppas att det ska försvinna med tiden. 

Sista dagen gick Tantbrun 1,35 och rev ett men en snabb tid så vi blev 8a placerad på det. Dino avslutade helgen med att sätta sin första nolla i 1,40 och kvala Breeders!!! Så roligt och skönt att ha kvalat han dit för fjärde året i rad! Han vet när det gäller och då skärper han till sig. Här kommer lite bilder från helgen samt film från Dinos 1,40-runda.

För mina sålda hästar har det ox¨å gått väldigt bra för i helgen. Chelsea vann 1,10-klassen igår och var placerad dagen innan. Gusti felfri i 1,30 med sin nya ryttare trots den korta tid ihop. Karla var felfri i 1m. Roligt att följa ”mina” gamla hästar. 

Och för att inte glömma OS-guldet. Vilken spänning och vilken prestation. Så många felfria rundor, känns som en omöjlig prestation att genomföra. Men de gjorde det, ofattbart. Så roligt för laget och svensk ridsport!!!

2021-07-08

gusti såld

I tisdags besiktades Gusti och gick igenom UA på både själva besiktningen och röntgen. En mycket frisk och sund häst, aldrig visat ett steg på böjprov hos mig under 3år. Då är han ändå en stor häst och har tävlat mycket.

Det känns jättejobbigt att sälja en häst man haft under 3 års tid… Vi har gjort en rolig resa ihop och fick avsluta bra med en 2a plats i 1,40. Gusti har en stor personlighet och det känns tomt här nu. Men jag vet att han kommer få det bra och han har inte flyttat allt för långt, så jag kommer kunna hälsa på honom och kommer säkert träffa han på tävlingar. Jag tror också att det är en bra match med nya ryttaren, så det ska bli spännande att följa dom. 

Denna försäljning öppnar för nya möjligheter för mig och min verksamhet. Nu letar jag nya hästar och jag ska köpa mig två stycken 3åringar (eller gröna 4-åringar) är tanken. 

2021-07-08

4-åringarna igång

I måndags hämtade jag hem Hjärtat och Manchester från betet. De ska nu igång igen efter 6 veckors sommarvila. Ska bli spännande att se hur det känns nu efter en vila och se hur de utvecklas under hösten.

Planen är att de ska tävlingsdebutera v.32 och sen förhoppningsvis kunna starta Youngster i Grevagården v.34. Hjärtat ska även gå kval till breeders v.38 i Borås. 

2018 red jag mitt första kval till Breeders för 4-åriga hästar på Dino. Det blev två väldigt lyckade dagar och vi blev 2a totalt och fick högsta poäng andra dagen. Sen blev vi kvalade till finalen i Flyinge. Det hade man inte förväntat sig direkt, men så roligt.

Hjärtat idag, pigg och glad över att vara igång igen!

2021-07-05

två dagars tävling

I helgen har vi varit i Mantorp och tävlat med Dino och Tantbrun. Det har gått helt okej men inga nollrundor med oss hem…

Dino gick 130 första dagen och kändes väldigt okoncentrerad. Så två bommar föll. Men sånt händer så släppte bara det. Andra dagen gick han 140 totalfel med 0+4 fel. Hade en väldigt bra känsla och han gjorde det super. Tyvärr en miss från mitt håll då jag jagade på han in i kombinationen så han tappade höjd ut… Det är en fas nu där jag inte riktigt hittat rätt ridning…. Men det kommer snart.

Tantbrun har hoppat superbra men varit lite avvaktande inne på banan och inte riktigt fått fram henne. Därför hade vi oxå lite problem med galoppombyterna. Första dagen gick hon 140 med ett nerslag. Rundan var sådär. Men tog nya tag till 1,45 dagen efter och där gjorde vi en bra runda med ett nerslag. Det var en lång bana, 13 hinder 16 språng så tuff för hästarna. Men hon hoppar bara bättre och bättre ju fler 1,45 vi gör. Så spännande. Som sagt hade vi lite problem med byterna så fick ta god tid på mig att försöka få igenom det, därför fick vi även 2 tidsfel.

Snart kommer nog nollorna för båda, hästarna är nya på höjden och även jag i 1,45. Tävlingsfritt två helger nu sen åker vi till Göteborg och tävlar två dagar.

2021-06-28

dräktig med diamantino vdl

Idag var Tess på koll på seminstationen för att se om hon tagit sig med Diamantino VDL igen. Han finns bara på fryst eftersom han är valack nu sen några år tillbaka och Tess är 17år så förhoppningarna var inte jättehöga. Men, hon var dräktig!! På första försöket!! Jätteroligt. Det blir alltså ett helsyskon till Dino vi förhoppningsvis får nästa år. Jag hoppas att det blir ett sto denna gång, för ett sto vill vi behålla så vi kan avla vidare när Tess blivit för gammal.

 

2021-06-27

tävling i aneby, 1,40 debut

Idag har vi varit iväg och tävlat i Aneby, Dino och Tantbrun var med. Först gick Dino en 1,30 klass där vi hade två nerslag. Var en bed. C och det var nästan bara svängar hela banan. Fick nog lite dålig galopp och inte riktigt flytet. Men vi laddade om till en 1,40 debut. Tidigare har jag upplevt att han kan bli lite trött i andra klassen men ville ändå rida en klass före debuten, såklart. Dock var han inte alls trött, satte lite bättre galopp och fick bättre flyt. Vi rev tyvärr 1an men sen var vi felfria resten. Han gjorde det väldigt enkelt och det kändes inte så stort. Roligt att ha tagit han hela vägen från inridning upp till 1,40 och högre ska det bli i framtiden.

Tantbrun gick oxå 1,40-klassen. Inte riktigt hennes dag, kändes lite ofokuserad. Vi rev 4b. Lite synd för det var endast en dubbelnolla i klassen. Nya tag till nästa helg då vi tävlar i Mantorp både lördag och söndag!

Helt otroligt att jag nu har 3 hästar i 1,40 med kapacitet för högre klasser (Tantbrun går redan 1,45 och Gusti känns redo för att debutera ganska snart).

2021-06-23

tävling i växjö

I söndags var vi och tävlade i Växjö med Dino och Tantbrun. Det var riktigt varmt och vi red mitt på dagen. Dino var först ut och hoppade en 1,35 klass och var felfri. Han kändes superfin och var pigg. Rundan var helt okej, försöker hitta ett bättre flyt inne på banan. Han galopperar gärna lite mer uppåt än framåt vilket gör att vi lätt får extrasprång innan hindren. Detta har dock blivit bättre i år då jag jobbat mycket på att få honom mer framme för skänkeln och ta tag i bettet. Tränar vidare på detta och hoppas att det ska bli bättre med tiden. På söndag ska han debutera 1,40.

Tantbrun gick 1,45 WR med ett nerslag. Jättenöjd med detta då vi inte har ridit så många 1,45 än. Det var en lång bana med 12 hinder och en avslutande tre-kombination. Vi blev första utanför placering. Både hon och jag behöver fler rundor i kroppen på denna höjd men redan nu känns det väldigt bra. För att kvala till senior-SM krävs två felfria rundor i 1,45. Ett mål jag haft under väldigt lång tid och jag hoppas snart att vi kan ta ett kval iallafall. Hade varit riktigt roligt.

Imorgon ska vi iväg och träna dressyr för Olof, Dino och Tantbrun åker med. Sen är det tävling på söndag! 

2021-06-19

''ny'' häst och provridningar

Äntligen har sommaren kommit och det är så skönt. Efter en lång vinter där det kändes som det aldrig skulle ta slut har vi äntligen lite varmare månader framöver. Förra helgen var det tävlingsfritt men imorgon ska vi åka till Växjö och tävla över dagen. Två hästar har jag med mig, Dino går 1,35 och Tantbrun går 1,45. Vill försöka rida 1,45 nu på de tävlingar som finns framöver för att samla rutin. Gusti får stå över denna tävling då jag visat han för ett par kunder, får se om han blir såld nu eller inte. Varit stort intresse på honom vilket är kul och jobbigt. Han har varit hos mig i 3 år nu, så att inte ha han i stallet längre kommer bli väldigt jobbigt. Men ska man kunna leva på detta så måste man sälja. 🙁

Förra helgen flyttade en ”ny” häst nu. Paddan 14 år e. Nonstop – Carthago. Jag red och tävlade han under förra året, hade dock inte han hemma utan red bara 1-2 gånger per vecka. Sen startade vi ett par tävlingar. Nu har han flyttat hit och ska stå här för försäljning. Han är en fantastisk häst på alla sätt och vis, en dröm. Skulle passa perfekt som övergångshäst från ponny eller amatörhäst. Här är en film från en start i 1,30 förra sommaren där vi blev placerade.

Nu ska jag ut och rida innan det blir för varmt, blir trim samt någon uteritt.

2021-06-08

quins diamond i värnamo

2021-06-07

två dagars tävling i falbygden

Måndag morgon och två dagars tävling är över. Vi har varit i Falbygdens och tävlat 130-145-klasser. Dino, Gusti och Tantbrun var med. Det har varit jättevarmt men hästarna har kämpat på väldigt bra.

Dag 1: Gusti gick 130 och var felfri och blev 2a. Sen gick han 140 A:1a och hade ett nerslag på tredje sista hindret. Jag jagade han lite in på kombinationen så vi rev tyvärr A-hindret. Annars superfin och gjorde det lätt på en lång och maxad bana.

Dino gick 130 och hade 0+4 fel. Han hoppade jättefint, men jag fick han inte riktigt där jag vill ha honom på marken. Inne på banan blev det inte så som jag ville heller. Lite orytmiskt och av och på. Men han kämpade på och hoppade superbra ändå. 

Tantbrun gick 140 A:1a och var felfri i både grund och omhoppning. Blev 2a, jätteroligt! Hon hoppade superfint både grund och omhoppning.

Dag 2: Gusti gick 140 totalfel. Han kändes lite matt på framhoppningen men inne på banan märkte jag inte av det. Han var felfri och slutade 2a! Tog utanför allt då jag red för en felfri runda. Vi behövde en nolla till för att kvala 145, så det har vi gjort nu. Han känns redo för det då han hoppar så himla enkelt. Borde bli debut i de närmsta tävlingarna.

Tantbrun gick 145. Bara ridit två stycken innan coronan så det kändes som det blev debut på nytt. Började jättebra och hon hoppade strålande. Sen mot 10a-b kändes det som mölksyran kom och båda bommarna föll. Även 12an föll därefter. Kändes som lite orutin av henne/oss och att hon fick mjölksyra. I början av banan var det mer kraft i sprången. Men nu kommer vi kunna rida 145 på tävlingarna framöver vilket gör att vi kan bygga styrka och samla mer rutin. Mitt mål är att vara felfri i 145 och sätta nåt kval till SM/elit. Hade varit fantastiskt roligt! Det är bara att kämpa på!

Lite filmer och bilder från helgen, jag är jättetacksam för så fina hästar i stallet. 

 

2021-06-03

tre dagars träning

Hemkommen efter tre dagars träning hos Fredrik Spetz i Norsholm. Jag hade med mig Dino och Gusti. Första dagen hoppade vi lite smått, han ville se min ridning och mina hästar. Det är första gången jag tränar för honom. Andra dagen blev det markarbete vilket jag tycker att jag behöver mest hjälp med. Även lite tips om min ridning och position. Sista dagen hoppade vi lite igen. Vi hoppade olika korta banor. Hästarna kändes superfina. 

Tre väldigt givande dagar, tyvärr har jag varken bilder eller filmer därifrån. Nu har jag en del att jobba på och så hoppas jag att kunna åka tillbaka igen ganska snart.

2021-05-24

tävling i värnamo

I helgen har vi varit och tävlat två dagar i Värnamo, det har gått superbra. Hästarna som var med var Dino, Gusti och Tantbrun.

Dag 1 blev Dino placerad i 1,30 och Tantbrun 6a i 1,40. Gusti hade 0+4 fel i 1,40.

Dag 2 gick alla tre 1,35 vilket resulterade i en 4a plats med Tantbrun, en 7a plats med Gusti (till salu) och Dino 0+4 fel. Dino gjorde sin tredje 1,35 och känns väldigt fin trots sin lilla rutin.

Jag är jättenöjd med mina hästar och det känns så kul att ha ett så fantastiskt gäng hästar som besitter stor kapacitet. Här kommer några bilder och rundor från helgen.

2021-05-21

sommarlov på betet

Nu har Hjärtat och Manchester åkt iväg till betet för att få vila och smälta allt i ca 6 veckor. Ser fram emot att börja arbeta med dom igen sen när de är pigga och fräscha. I höst är målet att rida Youngster i Grevagården och Breeders med Hjärtat (Manchester är inte svenskfödd)..

2021-05-16

tävling i grevagården

Idag har vi varit och tävlat i Grevagården med Gusti, Dino och Tantbrun. Det gick bra och vi fick två rosetter med oss hem. Tantbrun tog en 4a plats i 135 och Dino en 4a plats i 130. Både häst och ryttare behöver fler rundor i kroppen men hästarna känns väldigt fina. Nästa helg tävlar vi igen.

Två rundor från helgen.

2021-05-14

tora såld

Idag har Tora besiktigats och flyttat till sitt nya hem. Tusen tack Evelina för förtroendet och fint samarbete. Önskar Tora lycka till i sitt nya hem, en fantastisk häst att rida och hoppa. Kommer sakna henne. 

Då Tora har flyttat har jag en plats ledig för träning/tävling, utbildning och/eller försäljning. Kontakta mig på 0707224677 vid intresse.

2021-05-14

öppen bana med 4-åringarna

Idag har vi varit och hoppat 4-åringarna Hjärtat och Manchester på Nydala på deras fina utebana. Båda skötte sig jättebra, väldigt coola och enkla. De hoppar alla typer av hinder och är försiktiga. Roligt att få jobba med två så fina unga hästar. Detta var det sista de skulle göra innan sommarlovet, så snart ska de åka på bete för ca 6 veckors vila. Här är några språng på båda.

 

2021-05-13

fölet har kommit

2 veckor över tiden kom äntligen fölet ut. Det blev en hingst e. El Barone – Quite Easy. Mamman Quintess’s mormor Mirca G är helsyskon med Irco Mena och Marcoville som alla gått svår hoppning. Dom är e. Irco Marco u. Ballymena Park. Spännande och roligt att avla på så fin sto-stam. Tredje avkomman från Quintess nu. 

I år ska vi seminera henne igen, hingsten vi valt är Diamantino VDL, samma pappa som Dino har. Förhoppningsvis får han ett helsyskon nästa år.

2021-05-13

dressyrträning

I april i år började jag träna för Olof Axelsson som är dressyrtränare men van att oxå jobba med hoppryttare. Jag vill bli bättre på att markarbeta hästarna och att då kunna utveckla mina hästar där. Känner att det har varit otroligt givande för mig och har varit iväg på ett par träningar nu. Det ger mer kunskap, men oxå motivation och inspiration till vardagsarbetet. 

Även om jag bara har med mig två hästar per gång så tar jag med mig det jag lär mig där till mitt system och då till mina andra hästar. Ser fram emot att fortsätta träna dressyr en tid framöver för att lära mig så mycket som möjligt om hur man markarbetar hästarna.

Här är ett klipp från när Dino tränade. Med honom jobbar jag på att få en bättre kontakt och att få honom att stretcha ut b¨åde steget och formen. Jag ser arbetet som väldigt långsiktigt. Han är bara 7år och det kommer ta år innan han är tillräckligt stark. Varje pass jag jobbar tar oss lite närmre målet.

 

2021-05-07

tävlingsfritt i helgen

Denna helg är det tävlingsfritt så har hoppat hästarna hemma. Alla känns fina och redo för att tävla nästa helg i Grevagården. Här är en film på Gusti som fick ta ett högre språng på 1,50. Han har så mycket scoop och mod så det känns aldrig stort att styra på ett hinder när jag sitter på honom.

2021-04-30

Ledig plats för träning/tävling, försäljning

Då mina två 4-åringar snart ska på sommarvila har jag plats för en till häst i träning/tävling, försäljning. Jag är yrkesverksam och godkänd för att få tävla! Samarbete med uppfödare/hästägare är också av intresse. Vi har ett nybyggt stall med trevliga boxar, daglig utevistelse i stora hagar och ridbana. Jag har själv ridit upp till 145-hoppning och årgångschampionat såsom Falsterbo/Breeders/Elmia. Mycket noggrann med träningsupplägg och markarbete!

Kontakt: 0707224677 för mer info!

2021-04-19

gusti vinst 130

Äntligen fick vi komma ut och tävla! Gusti gör första starten på topp och vinner sin klass 130. Jätteroligt! Tora var med och gick 110 felfritt och ett nerslag i 120. Dino gick 120 och blev 3a. Tantbrun gick 130 och fick ett nerslag. Man känner sig lite ringrostig men det är bara att tävla på nu så släpper det. Hoppas vi kan få en lite längre säsong nu utan avbrott. Nästa helg tävlar vi igen! 🙂

Här är Gustis vinstrunda, han är till salu! 

2021-04-07

hoppning hemma

Hästarna tränar på här hemma, nästa vecka får vi äntligen börja tävla igen och alla känns i väldigt fin form. Ska även åka iväg och träna bana i början av veckan då vi inte varit iväg på länge. Roligt att allt drar igång igen!

Två filmer från hoppningen häromveckan. Gusti och Tora, båda superfina hästar som är till salu! 

2021-03-07

Gusti ute på annons

Gusti ska säljas och finns ute på annons. En fantastisk häst som är snäll och trevlig i ridning och hantering. Ett scoop och mod i hoppningen, finns mycket potential kvar. Frisk och sund, röntgad UA.

https://hastnet.se/sv/annons/storhoppande-valack-1557714

2021-03-07

Tävlingsuppehåll...

Då blir det tävlingsuppehåll här under mars månad och kommande planerade tävlingar är inställda. Denna gång inte pga corona utan hästviruset EHV-1. Vi får kämpa på här hemma och träna på. Mina två 4-åringar har fått börja jobba igen efter en vintervila. Nu ska de jobbas fram till sommarbetet och jag tror och hoppas det kommer utvecklas mycket under våren. Båda två har fantastiska psyken. Två språng från igår på Hjärtat som hoppade lite för första gången sen vilan.

 

2021-02-21

Tävling i Borås

Idag har vi varit iväg och tävlat i Borås. Tantbrun, Gusti och Tora var med. Tora gick en felfri runda men sen fick vi mest 4-fels rundor. Hästarna känns fina och det är kul att äntligen vara igång. Hästarna gick 110-130-klasser. Nästa tävling blir i Ljungby v.10.

2021-02-13

årets första tävling

Då har vi varit iväg och tävlat i Grevagården i -20 grader, brrrr. Hästarna som var med var Tora, Gusti och Quicksilver. Tora hoppade felfritt i båda klasser, Gusti tog en femteplats i sin klass och Quicksilver hoppade en felfri runda. En bra start på säsongen.

 

2021-01-28

Banträning

I helgen har Gusti, Dino, Quicksilver och Tora varit iväg och tränat bana. Alla hoppade superfint och känns väldigt fräscha. Nästa helg ska vi iväg igen och sen är vi redo för årets första tävling. På filmen är några språng på Gusti från helgen.

2021-01-28

Godkänd för att börja tävla

Äntligen lite roliga besked och det är att jag är godkänd för att få börja tävla. Det känns riktigt kul och jag har ett gäng hästar som behöver komma ut och tävla. Senaste tävlingen vi gjorde var i oktober. 

I stallet har jag nu 7 hästar från 4-års ålder och jag har kunnat lägga mycket tid på alla. Det ska bli riktigt kul att se om jobbet vi gjort hemma kommer ge resultat på tävling. Årets första tävling blir v.6 på Grevagården. Då är det 5 hästar som ska starta 1m-130-klasser.

 

Manchester häromdagen.

2021-01-14

nyblivna 4-åringar

Stallets två nyblivna 4-åringar. Hjärtat och Manchester. Hjärtat har hoppats in de senaste veckorna och känns väldigt stabil på hinder, så hon har vintervila just nu. Manchester ligger lite efter och har precis påbörjat inhoppningen. Han blev inriden för bara några veckor sen så för honom väntar mer jobb innan har får en paus. 

2020-12-14

två nya hästar i stallet

Två nya hästar har flyttat in i stallet. Förra veckan kom Tora, 8-årigt sto e. Tornesch – Voltaire. Hon har gått upp till 140 och ska vara här för träning/tävling och senare försäljning. Ägs av Evelina Ekman Gustavsson. Jättekul och spännande, tack för förtroendet att rida din fina häst!

Idag hämtade jag hem min nya häst som gick igenom besiktningen. Manchester är en 3årig valack e. Insider VDL – Plot blue. Han är nyligen inriden och väldigt grön. Men han verkar vara en väldigt cool kille som är lätt att arbeta med. Ska bli spännande att utveckla honom. Tack till Amanda Gullström för förtroendet att köpa honom!

2020-11-19

Ledig plats i stallet

Eftersom Karla är såld har jag en ledig plats i stallet för träning, tävling, utbildning och/eller försäljning. Kontakta vid intresse på 0707224677.

2020-11-11

Karla såld

Igår gick Karla igenom besiktningen och flyttade till sitt nya hem. Hon hamnade hos en tjej som ska gå över från ponny till storhäst. Det blir hon perfekt till. Önskar dom all lycka till.

Karla köptes för ett år sedan. Hon hade då fått en längre vila pga att ryttaren slutat rida. Jag fick då börja om på nytt med inridning. Följt därefter en massa utbildning och så snart vi kunde komma ut på tävlingar efter sommaren så hoppade hon nästan bara felfria rundor upp till 120. Väldigt rolig häst att tävla och blir nog en snabb häst som plockar många rosetter på tävlingsbanan i framtiden.

2020-11-01

tävlingsuppehåll

Mina sista planerade tävlingar för året blev tyvärr inställda. Känns inte lika jobbigt som i våras då det ändå var i slutet på säsongen. Vi får ta en lite tidigare vinterpaus än vanligt.

 

2020-10-28

talangfull unghäst

Jag och Quins Diamond har blivit uttagna till träning för Henrik Ankarcrona på Flyinge nästa vecka. Väldigt roligt och inspirerande, ser mycket fram emot denna träning.

 

2020-10-19

tävling på jfk

I helgen har det varit tävling på JFK fredag, lördag och söndag. Fem hästar har hoppat, Karla, Quicksilver, Paddan, Gusti och Tantbrun. Alla hästar har gått jättefint och hoppat många felfria rundor. Karla gjorde sin första avd. A start i 110 och blev 5a, sen debuterade hon 120 och var felfri, avslutade med en felfri 115. Tantbrun gick två stycken 130, var felfri i båda och avslutade med en snabb runda som gav en 6:de plats. Paddan gick 120 och 125, var felfri i båda och blev 4a i 125. Gusti hoppade gick två stycken 130 och var placerad i första och ett ner i andra. Quicksilver har gått 110 två dagar med ett nerslag, sista dagen i 115 var vi först ut men fick startsignal direkt och ingen tid på banan att förbereda oss, så varken hästen eller ryttaren var igång. Så det rundan får vi bara släppa och ta nya tag. Han har gjort jättefina rundor och utvecklas hela tiden. 

Nu är det bara 2-3 tävlingar kvar för året innan vi tar lite paus. Några rundor från helgen. 

 

2020-10-04

breeders trophy

Quins Diamond tog sig till final och slutade 11 totalt på Breeders Trophy för 6-åriga hästar. Jag är riktigt nöjd över hur han hoppade sista dagen. Han är en stor häst som inte riktigt har full koll på sin kropp ännu. Nu fortsätter träningen ett par veckor till innan han får en paus i träningen i vinter.

 

2020-09-13

Första inomhustävlingen

Efter en kort utomhussäsongen fick hästarna göra sin första inomhus i helgen. Första gänget gick i Ljungby. Dino visade fin form och var felfri i båda sina klasser. Tantbrun och Gusti gick med ett nerslag var. Dagen efter var det dags för det lite yngre gänget på JFK. Karla och Quicksilver gick bra och avslutade helgen med att vara felfria i 110.