Nyheter

 

2021-01-28

Banträning

I helgen har Gusti, Dino, Quicksilver och Tora varit iväg och tränat bana. Alla hoppade superfint och känns väldigt fräscha. Nästa helg ska vi iväg igen och sen är vi redo för årets första tävling. På filmen är några språng på Gusti från helgen.

2021-01-28

Godkänd för att börja tävla

Äntligen lite roliga besked och det är att jag är godkänd för att få börja tävla. Det känns riktigt kul och jag har ett gäng hästar som behöver komma ut och tävla. Senaste tävlingen vi gjorde var i oktober. 

I stallet har jag nu 7 hästar från 4-års ålder och jag har kunnat lägga mycket tid på alla. Det ska bli riktigt kul att se om jobbet vi gjort hemma kommer ge resultat på tävling. Årets första tävling blir v.6 på Grevagården. Då är det 5 hästar som ska starta 1m-130-klasser.

 

Manchester häromdagen.

2021-01-14

nyblivna 4-åringar

Stallets två nyblivna 4-åringar. Hjärtat och Manchester. Hjärtat har hoppats in de senaste veckorna och känns väldigt stabil på hinder, så hon har vintervila just nu. Manchester ligger lite efter och har precis påbörjat inhoppningen. Han blev inriden för bara några veckor sen så för honom väntar mer jobb innan har får en paus. 

2020-12-14

två nya hästar i stallet

Två nya hästar har flyttat in i stallet. Förra veckan kom Tora, 8-årigt sto e. Tornesch – Voltaire. Hon har gått upp till 140 och ska vara här för träning/tävling och senare försäljning. Ägs av Evelina Ekman Gustavsson. Jättekul och spännande, tack för förtroendet att rida din fina häst!

Idag hämtade jag hem min nya häst som gick igenom besiktningen. Manchester är en 3årig valack e. Insider VDL – Plot blue. Han är nyligen inriden och väldigt grön. Men han verkar vara en väldigt cool kille som är lätt att arbeta med. Ska bli spännande att utveckla honom. Tack till Amanda Gullström för förtroendet att köpa honom!

2020-11-19

Ledig plats i stallet

Eftersom Karla är såld har jag en ledig plats i stallet för träning, tävling, utbildning och/eller försäljning. Kontakta vid intresse på 0707224677.

2020-11-11

Karla såld

Igår gick Karla igenom besiktningen och flyttade till sitt nya hem. Hon hamnade hos en tjej som ska gå över från ponny till storhäst. Det blir hon perfekt till. Önskar dom all lycka till.

Karla köptes för ett år sedan. Hon hade då fått en längre vila pga att ryttaren slutat rida. Jag fick då börja om på nytt med inridning. Följt därefter en massa utbildning och så snart vi kunde komma ut på tävlingar efter sommaren så hoppade hon nästan bara felfria rundor upp till 120. Väldigt rolig häst att tävla och blir nog en snabb häst som plockar många rosetter på tävlingsbanan i framtiden.

2020-11-01

tävlingsuppehåll

Mina sista planerade tävlingar för året blev tyvärr inställda. Känns inte lika jobbigt som i våras då det ändå var i slutet på säsongen. Vi får ta en lite tidigare vinterpaus än vanligt.

 

2020-10-28

talangfull unghäst

Jag och Quins Diamond har blivit uttagna till träning för Henrik Ankarcrona på Flyinge nästa vecka. Väldigt roligt och inspirerande, ser mycket fram emot denna träning.

 

2020-10-19

tävling på jfk

I helgen har det varit tävling på JFK fredag, lördag och söndag. Fem hästar har hoppat, Karla, Quicksilver, Paddan, Gusti och Tantbrun. Alla hästar har gått jättefint och hoppat många felfria rundor. Karla gjorde sin första avd. A start i 110 och blev 5a, sen debuterade hon 120 och var felfri, avslutade med en felfri 115. Tantbrun gick två stycken 130, var felfri i båda och avslutade med en snabb runda som gav en 6:de plats. Paddan gick 120 och 125, var felfri i båda och blev 4a i 125. Gusti hoppade gick två stycken 130 och var placerad i första och ett ner i andra. Quicksilver har gått 110 två dagar med ett nerslag, sista dagen i 115 var vi först ut men fick startsignal direkt och ingen tid på banan att förbereda oss, så varken hästen eller ryttaren var igång. Så det rundan får vi bara släppa och ta nya tag. Han har gjort jättefina rundor och utvecklas hela tiden. 

Nu är det bara 2-3 tävlingar kvar för året innan vi tar lite paus. Några rundor från helgen. 

 

2020-10-04

breeders trophy

Quins Diamond tog sig till final och slutade 11 totalt på Breeders Trophy för 6-åriga hästar. Jag är riktigt nöjd över hur han hoppade sista dagen. Han är en stor häst som inte riktigt har full koll på sin kropp ännu. Nu fortsätter träningen ett par veckor till innan han får en paus i träningen i vinter.

 

2020-09-13

Första inomhustävlingen

Efter en kort utomhussäsongen fick hästarna göra sin första inomhus i helgen. Första gänget gick i Ljungby. Dino visade fin form och var felfri i båda sina klasser. Tantbrun och Gusti gick med ett nerslag var. Dagen efter var det dags för det lite yngre gänget på JFK. Karla och Quicksilver gick bra och avslutade helgen med att vara felfria i 110.